De Stappen Op Weg Naar (Extra) Verdiensten En Vrijheid
In Werk En Privé.
Door Niet Harder Maar Slimmer Te Werken
Wie Herkent Zich In De Volgende Vragen?

Welkom op deze pagina over Direct Selling – Netwerk Marketing en MLM

Waarom op deze website terechtgekomen en wie is (parttime) op zoek naar ander werk, een ander leven?
Ik veronderstel dat u via vrienden, bekenden, of gewoon op eigen initiatief, net zoals ik, via Google bent gaan zoeken naar mogelijkheden om een (extra) inkomen te verwerven.
Mensen die op zoek zijn naar (extra) inkomsten zijn wellicht door nieuwsgierigheid en creativiteit steeds op zoek naar innovatie en nieuwe ontwikkelingen op allerlei gebied, niet tevreden of gelukkig in hun huidige werk, hebben wellicht gehoord dat het bedrijf moet reorganiseren en daardoor niet zeker zijn van hun baan, niet bestand zijn tegen te veel structurele stress, geen goede balans hebben tussen werk en privé, financieel niet op orde zijn, willen sparen voor een droomvakantie of droomauto, meer tijd willen besteden aan hun gezin, etc.
En dan zijn er legio manieren om dat te verwezenlijken. B.v. door locaal/regionaal naast je normale baan een normale bijbaan te kiezen of via internet een bijzondere bijverdienste te zoeken en op te bouwen. Je kunt b.v. zelf (online)producten of diensten ontwikkelen en als ZZP-er, freelancer, franchiser gaan vermarkten of als affiliate-marketeer producten van bedrijven gaan promoten op je eigen website of Blog. Een andere mogelijkheid is een (extra) inkomen te verdienen in Direct Selling, Netwerk Marketing of ook wel Multi Level marketing MLM genoemd. De marketing en verkoop van MLM-bedrijven wordt uitbesteed aan een (meestal) wereldwijd groeiend netwerk van zelfstandige distributeurs/consultants. Elke distributeur heeft een sponsor en een upline, die meedenken en meebouwen aan het succesvol uitbouwen van zijn eigen business.en zijn eigen netwerk onder zich.

Welke mogelijkheden en welke stappen te nemen?
Via deze informatielijn tracht ik mijn ervaringen en kennis die ik tijdens mijn MLM-zoektocht heb ondervonden over te dragen op mensen die zich hierin herkennen en ook van de ervaring van anderen willen profiteren en meeliften naar succes.

Welk bedrag wil ik per maand (bij)verdienen?
Is dat b.v. € 500, 1000, 2000, 5000 of misschien wel meer? Heel persoonlijk en afhankelijk van omstandigheden, ambitie, noodzaak of wensenpakket

Welke producten zou ik heel graag en enthousiast willen promoten?
Heel belangrijk is dat men eerst kiest voor een bepaald kwaliteitsproduct dat men graag enthousiast wil promoten.

Welke risico’s kan/wil ik dragen?
De risico’s die draagt zijn in vergelijking met de start van een conventioneel bedrijf heel gering omdat men een MLM-business van huis-uit zonder winkelpand, personeel, inventaris, voorraad kan starten. Afhankelijk van het MLM-bedrijf kan men starten vanaf gratis Free-member tot maximaal eenmalig € 2500, exclusief een maandelijkse investering van ca. € 125. De nadruk ligt op de investering in (vrije) tijd en relatief lage kosten voor telefoon en autobrandstof.

Wat is mijn droom? Wat wordt mijn doel en wanneer wil ik dit bereiken?
Stel je doelen op voor de korte en lange termijn. Schrijf deze doelen op en bewaak je planning en je resultaat. Je zult merken dat behaalde resultaten, ook in kleine golfbewegingen … omhoog, de motivatie sterk bevorderen.
Denk en droom groot en durf doelen te formuleren, gestimuleerd door de ultieme wensen die je wilt doen verwezenlijken, de droomvakantie of droomauto, de aankoop, verbouwing of uitbreiding van de eigen woning, een mooi bankstel of antieke kast, een design-schilderij, een dure opleiding voor de kinderen, een prachtig merkhorloge of ring voor de echtgenote, ga zo maar door, het is haalbaar als je de juist wegen bewandelt en een stabiel netwerk weet op te bouwen, dat bestaat uit ambitieuze teamgenoten, die meebouwen aan het in het ultieme succes.

Welk budget heb ik (al) beschikbaar voor de start van je eigen bedrijf?
Er zijn MLM-bedrijven waar je gratis kan instappen en voorzichtig je bedrijf, team en netwerk kunt gaan opbouwen. Voor een sneller haalbaar en hoger rendement zijn er veelal meerdere instap- en beloningsniveau’s tot maximaal eenmalig € 2500 en een maandelijkse investering van max. € 125

Hoeveel tijd en geld mag het opstarten van een eigen bedrijf me kosten?
Dit is heel persoonlijk. Het belangrijkste is te kiezen voor het product waar je van houdt en zelf gaat gebruiken en vermarkten. De factor tijd wordt verwerkt in je doel en planning. Begin zomogelijk met een gratis account, die later kan upgraden naar hogere levels.

Moet ik investeren in een pand, inventaris, personeel en voorraad?
Kort antwoord: neen

Welke diploma’s, talenten en karaktereigenschappen zijn belangrijk voor succes?
Er wordt door je sponsor niet naar diploma’s gevraagd. Enthousiasme voor product en marketingplan, alsmede zelfkennis, wilskracht, inzet, ambitie en doorzettingsvermogen zijn de belangrijkste pijlers naar onbegrensd en ongekend succes.

Heb je vaste werktijden?
Nee, je bent geheel zelf verantwoordelijk voor wat je de acties die je onderneemt.

Hou je van mensen, ben je een netwerker, coach en leider?
Als sponsor ben je medeverantwoordelijk voor de motivatie en de inzet van jouw nieuwe teamleden. Blijf deze coachen en begeleiden, zorg laat ze de basisprincipes van het concept (blijven) volgen en ontwikkel samen nieuwe kansrijke strategieën.
Sta als leider altijd open om vragen te beantwoorden blijf hen informeren over behaalde resultaten en nieuwe ontwikkelingen vanuit het bedrijf of hoe je het zelf doet. Motivatie zorgt voor groei en stabiliteit in het netwerk. Nieuwe teamleden moeten goed gemotiveerd op hun beurt ook weer hun prospects en klanten weten te overtuigen.
Als sterke leider werk je via internet en Sociale Media aan naamsbekendheid en expertise, zodat prospects je weten te vinden. Ook dit aspect dienen nieuwe teamleden over te nemen op weg naar hun succes.
Zonder begeleiding en contact zullen teamleden hun eigen koers gaan ontwikkelen/varen of teleurgesteld willen stoppen met de business. Meestal geven ze het “falende” MLM-bedrijf, het concept, het product, de sponsor of een tegenvallend resultaat en/of de tijdclaim als reden op om de business te parkeren of geheel te stoppen. Zij komen er vaak niet eerlijk voor uit dat ze niet de inspanning hebben verricht voor het behalen van het beoogde geplande doel en resultaat.

Heb je veel familie, vrienden en kennissen in Nederland of buitenland?
Via het MLM-bedrijf krijg je als opdracht een lijst met namen op te stellen van familie, vrienden en bekenden, de zogenaamde warme contacten. Hiertoe behoren ook de bakker, de slager, de burgemeester, de notaris, de collega’s op het werk, vrienden van verenigingen of hobbyclubs etc

Kun je jezelf in de markt plaatsen als een expert/specialist met waardevolle kennis en/of ervaring over een bepaald specifiek onderwerp?
Door je tijdens presentaties en of via een eigen website of blog te profileren als betrouwbare expert met veel specifieke waardevolle kennis is het mogelijk dat geinteresserden zich via internet inschrijven voor een nieuwsbrief of mailinglijst.
Hiermee bouw je via meerdere periodieke emails een band op met je prospects.

Heb je veel vrienden/connecties in Sociale Netwerken?
Ook de bestanden met connecties en vrienden die aan je gelinkt zijn via Sociale Media zijn in juist nu erg waardevol en kun je via speciale communicatietechnieken bereiken en interesseren voor jouw business en producten. Het is aan te bevelen om aan deze groep en werkwijze veel aandacht te schenken of je hierop zelfs te focussen.
Zorg ervoor dat je deze bestanden zorgvuldig beheert en/of mutaties al dan niet geautomatiseerd laat doorvoeren. De koude markt van wereldwijde onbekenden komen via internet op een geautomatiseerde lijst, als ze je waarderen vanwege je waardevolle kennis, advies en betrouwbaarheid.

Hoe belangrijk is je succesvolle up-line?
Wanneer je na je inschrijving gaat starten wordt je door je sponsor geïnformeerd over de strategie en de regels voor het bereiken van resultaat en succes. Het is ook goed om meerdere leden up de upline persoonlijk te leren kennen en te benaderen voor algemene vragen en/of assistentie tijdens meetings en skype- of webinar-presentaties.

Welke opbouw heeft een loondienst-organisatie?
Een top-down-piramide-structuur

Welke opbouw heeft een Netwerk Marketing- Multi Level Marketing-bedrijf?
Ook een top-down-piramide-structuur.

Zijn Netwerk Marketing en MLM-business zoals veel gehoord Piramidespelen?
Veel mensen hebben slechte ervaringen gehoord over (wettelijk verboden) piramidespelen en kettingbrieven met een zogenaamd sneeuwbaleffect, waarbij de hoogstgeplaatsten in het productloze systeem hun zakken vullen.

Bij Netwerk marketing en MLM worden producten en diensten verhandeld via een wereldwijd vertakt netwerk van distributeurs. Elke distributeur kan (veel) meer verdienen dan zijn upline-collega’s, door meer resultaat te genereren door omzet uit producten of een sterk ontwikkeld en porductief netwerk onder zich.

Waarom in loondienst?
De meeste mensen gaan na hun studie in loondienst of starten vroeg of laat een eigen bedrijf, om hun kosten voor levensonderhoud te kunnen betalen. Meestal of zomogelijk is dit een baan in hun vakgebied, vaak volgens een 40-urige werkweek, tegen een vooraf vastgesteld passend salaris en dito secundaire arbeidsvoorwaarden. Men is tevreden als het loondienstwerk voldoening geeft, men tevreden is over de promotiekansen in het bedrijf, plezier heeft in het werk, er geen structurele te hoge werkdruk is, er voldoende uitdaging, afwisseling is en gepaste verantwoordelijkheid is toevertrouwd.

Waarom zelfstandig?
Wanneer een persoon denkt over ondernemerskwaliteiten te beschikken, een eigen product of dienst heeft ontwikkeld of bestaand bedrijf heeft overgenomen kiest men voor een eigen bedrijf.

Waarom in Netwerk Marketing-MLM?
Het is een eerlijk goed belonend systeem, sommige bedrijven betalen 60% van de omzet aan de commissies voor distributeurs. Het is geen snel rijk optie, … als je zonder doel, plan en planning niets uitvoert zul je ook zeer weinig verdienen.
Echte succes-distributeurs verdienen € 20.000, 30.000, 40.000 of meer per maand.

Wat kun je maximaal bereiken in loondienst?
Dat hangt af van je opleiding en ervaring, maar de meeste mensen verdienen € 30.000-45.000 bruto per maand. Een jaarlijkse loonsverhoging moet je altijd maar afwachten en bedraagt maximaal 3%

Wat kun je maximaal bereiken in MLM?
In MLM-business kun je bij een superinzet en een stabiel actief netwerk onbeperkt doorgroeien naar maximaal € 1.100.000 per jaar

Hoe zeker en hoe hoog is je opgebouwd pensioen?
De AOW staat onder druk, men wordt (geleidelijk) verplicht te werken tot je 67e jaar. Mensen die maandelijks een eigen pensioenvoorziening door verplicht premies te storten in beleggingsverzekeringen blijken (achteraf) vaak een woekerpolis te hebben afgesloten met een veel te hoge kostenfactor. De bij verkoop voorgespiegelde rendementen worden nooit gehaald. De compensatieregelingen die belangenverenigingen met verzekeringsmaatschappijen hebben afgesloten blijken nu schandalig laag te zijn t.o.v.winsten die door deze maatschappijen zijn binnengehaald.Televisieprogramma’s als Kassa en Radar besteden hier aandacht aan om dit weer recht te trekken.

Hoe belangrijk kan een Plan-B inkomen voor je zijn?
Als argument hoor je vaak dat mensen zich door financiële en economische recessie willen beschermen tegen ontslag en/of een ontoereikend pensioen.
Ook kan een aanvullend inkomen wenselijk zijn het betalen van de maandelijkse verplichtingen voor levensonderhoud of als reserve voor geplande of onvoorziene uitgaven.

Welke MLM-bedrijven zijn interessant en betrouwbaar?
Je moet altijd onderzoeken of het bedrijf stabiel is, een goede leider en een goed management heeft, schuldenvrij is, reserves heeft, een goed compensatieplan heeft, een hoge retention rate heeft (aantal overblijvende nieuwe distributeurs na1 jaar), en de kwaliteit van producten, diensten, opleiding, ondersteuning moet hoogwaardig en betrouwbaar zijn.

Heb je enkele voorbeelden van MLM-bedrijven?
Bekende voorbeelden van MLM-bedrijven zijn Avon, Herbalife, FM parfums, Oriflame, Forever Living, Nu Skin, Amway, Vemma, Euphony, Global Wealth Trade, SiteTalk, CCN,

Welke producten of diensten wil ik promoten?
Dat is ook weer heel persoonlijk, maar zoek en selecteer op internet naar productien die je zelf ook gaat gebruiken of graag wilt bezitten. Daardoor leer je de producten kennen en zul je daar voordeel van hebben bij het presenteren, promoten en verkopen. Zoek en gebruik de toegevoegde waarde van de producten.
Wees altijd eerlijk, beloof nooit dingen die je niet kunt verantwoorden en bouw een vertrouwensband op. En zien verkopen … doet verkopen. Je zult merken dat er klanten zijn die ook geinteresserd raken in het MLM-marketingplan en zich in jouw team willen inschrijven.

Wie zijn NIET geïnteresseerd in MLM?
Mensen die tevreden zijn met wat ze hebben en doen, mensen die geen tijd nemen voor een herziening, bijstelling of evaluatie van hun werk- en leefsituatie, mensen die vasthouden aan piramidespel-gedachten, nuchtere conservatief denkende mensen, mensen die geen enkel risico kunnen of willen nemen, mensen met vooroordelen, mensen die een bepaald risico niet kunnen of willen onderzoeken of inschatten, mensen die zich niets kunnen of willen permitteren, mensen die blijven twijfelen.

Wie zijn WEL geïnteresseerd in MLM?
Voor positief ingestelde mensen, werkenden en werkzoekenden, voor directeuren en productiemedewerkers, voor rijk en arm, voor hoog- of laagopgeleiden, voor studenten en gepensioneerden, voor loondienstmedewerkers en zelfstandigen, voor mensen met een laag of hoog pensioen(gat), voor parttimers en fulltimers, voor extraverte en introverte mensen, voor mensen die niet nog een keer ontslagen of weggereorganiseerd willen worden, voor mensen die nu te weinig tijd hebben voor gezin en/of hobbies etc.

Hoeveel prospects moet ik benaderen als ik fulltime wil ondernemen en een stabiel actief netwerk wil opbouwen?
Als je snel een redelijk netwerk en inkomen wilt opbouwen doe jer goed aan om dagelijks 2x een presentatie te geven, telefonisch, via Skype, webinar of tijdens een zaalmeeting. Dit betekent 2 dagpresentaties x 5 werkdagen x 50 weken = 500 contactmomenten per jaar. Bij een conversie van 10% betekent dit dat er zich dan 50 nieuwe leden zullen inschrijven in jouw netwerk.

Wie zijn de twijfelaars en hoe ga je om met bezwaren?
Mensen die je hebt benaderd uit de warme markt en volledig hebt geïnformeerd over de werkwijze van een MLM-bedrijf en de MLM-business voor de distributeur zal zich eerst verder willen verdiepen in de voor- en nadelen. Stuur prospects vervolgens een email met speciale links over het bedrijf en spreek af wanneer je de prospect mag terugbellen om zijn beslissing te vernemen. Bij een goed onderbouwde negatieve beslissing kun je nu niet verder. Bewaar zijn gegevens en probeer het later nog eens. Blijf in contact met de (negatieve) prospect, want hij kan door nieuwe contactmomenten en informatie wel van mening veranderen en zich bij je netwerk willen aansluiten.

Welke bekende personen ondersteunen MLM?
Bekende namen die Network marketing en MLM openlijk steunen en aanbevelen zijn
Warren Buffett, Richard Bransson, Bill Clinton, Paul Zane Pilzer, Tony Blair, Robert Kyosaki en nog vele anderen.

Hoe gaat de Fiscus in Nederland om met een MLM-inkomen?
Inkomstenbelasting: Op 16 oktober 2009 heeft de Hoge Raad zich hierover gebogen. Het hof concludeert dat de inkomsten uit het netwerk onder jou geen bron van inkomen zijn. Op basis van de aard van de activiteiten blijven de resultaten buiten de heffing van de inkomstenbelasting.

Hoe vaak en hoe veel tijd sta je in de file op weg naar je werk?
Heel persoonlijk. Een tot 2 uur per dag vertraging door files, ’s-morgens op de heenreis en ’s-middags op weg naar huis, is geen uitzondering. Werken van huis-uit of flexibele werktijden zijn dan welkom om je tijd rendabel te kunnen besteden.

Wil ik graag vanuit huis (homebased) werken aan een netwerk van verkooptalenten en/of klanten?
Als je meer tijd wilt besteden aan je gezin, en allergisch bent geworden voor filevetraging, is het heel goed mogelijk om van huis-uit je business op te starten. Heel veel zaken kunnen per telefoon, Skype, per email worden geregeld. Werk gestructureerd aan het benaderen van prospects uit je warme en koude contacten. Via Sociale Media en andere netwerkmarketing-tools kun je prospects aantrekken door je als expert-deskundige te profileren op internet.

De upline verdient altijd het meeste geld?
Het MLM-Marketing-Compensatieplan is heel transparant en eerlijk. Als jij meer en zeer actieve teamleden aan je netwerk hebt toegevoegd en jouw sponsor die jou op weg heeft geholpen presteert zeer matig dan zul jij veel meer verdienen als je sponsor of andere leden in je upline.

Ted Nuyten, internationaal expert op het gebied van Direct Selling, stelt hierbij de digitale versie van zijn boek “Yes, you can” met veel practische informatie over Direct Selling, Network Marketing en MLM op aanvraag beschikbaar voor geinteresseerde mensen. Bekijk aandachtig blz 32. voor een gezonde start.

Lever ook jouw bijdrage aan meer inzicht in dit heel bijzondere onderwerp.
Reageer en/of vul deze discussie aan. Jullie vragen, opmerkingen, ideeën en gedachten zijn van harte welkom.
Stuur me een email als u vragen heeft.
E: jui1952@wanadoo.nl
of bel

Johan Uitdewilligen, 06-2687 8172
Skype: johan_uitdewilligen

Ted Nuyten, 06-1447 6810
www.businessforhome.org