Newsflash
SCHOUWEN-DUIVELAND
kaart s-d-vvv 2005.png

Het eiland Schouwen-Duiveland is het noordelijkste deelgebied van de provincie Zeeland.
Vroeger bestond Schouwen-Duiveland uit 2 eilanden nl. Schouwen en u raadt het al ... Duiveland, gescheiden door de voormalige zeearm de Gouwe (langs de plaats Noordgouwe). Het eiland is bekend vanwege de mooie schone, brede stranden en duingebieden, monumentenstad Zierikzee en Brouwershaven, vele pittoreske kleinere dorpen w.o. Renesse, Haamstede, Scharendijke, Bruinisse, prachtige binnendijkse en buitendijkse natuurgebieden, uitkijktorens en enkele kleine kastelen. In het vakantieseizoen worden er veel evenementen, dagtochten, markten, braderiëen georganiseerd en zijn er vele (water)sporten te beoefenen. Ook zweefvliegen en een helicoptervlucht kan voor u worden geregeld.
De gemeente en gastvrije bevolking heten u er van harte welkom.

Hierna vind u de plaatsen met bijbehorende accomodaties.

 

  • Burgh-Haamstede  ( 1 items )
  • Scharendijke  ( 10 items )

    Scharendijke ligt zowel aan de Noordzee als aan het Grevelingenmeer aan de noordzijde van het eiland, op ca. 4 km van de badplaats Renesse en ca. 5 km van pittoresk Brouwershaven.

    Het dorp heeft een grote PLUS-supermarkt, enkele café's en restaurants, een geschenkenwinkel, een wasserette, een bankpin-automaat, een kledingzaak, diverse (mini)campings, vakantieparken, een manege, een toeristen-dieseltrein, duik-, surf-, zeil-, fietsverhuurbedrijven.

    Website Dorpsraad Scharendijke http://www.dorpsraad-scharendijke.nl/www/scripts/info.php

Who's Online
Laatste Nieuws
Populair
FAVORIETEN
Bookmark Website
Make homepage
Print Page
Polls - uw mening
Ik ga in 2023 naar Zeeland op vakantie vanwege
 
Dit gebied in Zeeland heeft onze voorkeur
 
 
 Seitenanfang